Popüler Yayınlar

Kuantum Evren ve Değişen Algı

Evren üzerinde kuantum algı üzerine yazı okuyun...

Dünyanın Sonu Nasıl Olacak...

Dünyanın Sonu Nasıl Olacak... Okuyun...

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

14 Eylül 2013 Cumartesi

Dünyanın Sonu - Komplo Teorileri

       Dünyanın Sonu Nasıl Olacak


       Dünyanın sonunun elbet bir gün geleceğini ve bu sonun ne zaman olacağı bilim çevrelerinde tartışma konusu... Birçok efsanevi hikayeler tarihten günümüze kadar anlatılarak gelmiştir.

       Dünyanın sonunun açlık ve kuraklık sebebiyle olacağı önemli bir varsayımdır. Teknolojik gelişmeye bağlı olarak yaşam şekli, tarımda modernleşme dünya üzerindeki gıda üretiminin artacağı yönünde fikre sahip olabilirsiniz. Ancak dünya üzerindeki hızlı nüfus artışı, temel gıda maddelerinin hızla tüketilmesine sebep olacaktır.

       Dünya atmosferindeki ve iklimlerdeki değişimler gıda üretimlerini etkileyeceği gibi, bulaşıcı virüslerin dünya dolaşım sistemlerine (ekosistem) dahil olması insanların hızlı ölümlerine sebep olabilir... Yani her şey biranda zehir olabilir... Nükleer faciaların yani radyasyonun dünya üzerinde hakim olması dünya üzerinde su ve toprağın kirlenmesine ve insan vücudu için potansiyel tehlike oluşturması için yeterli bir nedendir...

        Gıda stokların azalması insanlar veya toplumlar arasında savaşların çıkması için de yeterli bir sebeptir. Savaş derken bugün bildiğimiz konvansiyonel silahları kastetmiyoruz tabii ki... Nükleer silahlar, kimyasal silahlar, siber teknolojik savaşlar, psikolojik savaşlar... Yani kitle imha özelliklerine sahip bütün silahlar diyerek genelleyebiliriz.

        Sebep her ne olursa olsun, tüm bu sebeplerin kaynağı da insandır. İnsanlık dünyanın sonunun nasıl yok olacağı konusundaki tartışmalardan çok dünyanın ömrünün uzatılması konusunda tartışmaların ön planda olması gerekir...

Ancak bilimsel olarak gerçek olan şudur ki dünya sonsuz değildir....